Bewegingsonderwijs

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen voldoende bewegen. Bewegingsonderwijs stimuleert namelijk de motorische- en sociaal emotionele ontwikkeling, bijvoorbeeld het omgaan met winst/verlies en samenwerken.

Bewegingsonderwijs

Op De Prinsenhof bieden we twee keer per week gymnastiek, waarvan in ieder geval één keer van de vakleerkracht. Om onze leerlingen ook tijdens de pauzes goed te kunnen begeleiden en de juiste spelen aan te kunnen bieden, werken we met BeweegWijs. Een organisatie die begeleiding en scholing verzorgt op het gebied van bewegen. We hebben gekozen om te gaan werken met een op maat gemaakte speelpleinmethode, voor onze school. Om (nog) meer structuur bij het spelen op het plein aan te brengen en het speelarsenaal uit te breiden zijn onze pleinen zo ingedeeld dat ze passen bij deze methode.

De speelpleinmethode

Op de pleinen zijn kleurenzones aangebracht. Bij elke zone horen specifieke spelen die zijn afgestemd op de sociaal emotionele ontwikkeling van onze leerlingen. Tijdens de grote pauzes staat op de pleinen extra speelmateriaal zoals evenwichtsspellen, diabolo’s, éénwielers, horden, materiaal voor tik- en balspellen. De spelen die we op het plein aanbieden, worden door de vakleerkrachten tijdens de gymnastieklessen aangeleerd en voorbereid. Daarnaast is er op maandag een instructiemoment op het plein. Naast de pleinwacht is vanuit BeweegWijs een pleincoach aanwezig om de leerlingen te begeleiden. Een aantal leerlingen uit de bovenbouw wordt opgeleid tot juniorcoach om de pleincoach te ondersteunen. Voor meer informatie over BeweegWijs, verwijzen graag naar www.beweegwijs.nl.