Speciale activiteiten

Natuurlijk zijn er naast de gewone lessen allerlei activiteiten en vieringen.

Tijdens de Kinderboekenweek is het extra leuk op school. Voorlezen. Zelf lezen. Verhalen vertellen. Op allerlei speelse manieren besteden we aandacht aan de leukste kinderboeken.

Voordrachtjes, toneelstukjes, een spreekbeurt, muziek, een echte goochelaar, een quiz of een playbackshow; in de zaal is altijd iets te doen. Regelmatig sluiten groepen per cluster of per bouw de week af met een feestje in de zaal.

Sinterklaas heeft De Prinsenhof nog nooit overgeslagen; ook dit jaar verwachten we hem weer. De cadeautjes worden betaald uit het schoolfonds. Uw ouderbijdrage komt dus goed terecht. De oudere leerlingen kopen voor elkaar cadeautjes.

Met zang, spel, vertelling en muziek vieren we het kerst- en paasfeest. In de eigen groep of samen; het is altijd bijzonder. Soms nodigen we u ook uit.

Ieder jaar organiseert de ouderraad een leuke gezinsactiviteit. Of het nu een vossenjacht is of een thema-activiteit, de sfeer is altijd gelijk. Informeel en gezellig. Gezinsleden kunnen op die manier ook betrokken zijn bij de school.

Natuurlijk komt de bus leeg terug en natuurlijk zitten we onder de banken. Voor de leerlingen uit de groepen C t/m K en O is er ieder jaar een schoolreisje. Voor de oudste leerlingen (groepen L en P) is het helemaal spannend: de uitdag en het schoolkamp.

Heel veel ouders helpen mee om van onze jaarlijkse sportdag een daverend succes te maken. Afhankelijk van leeftijd en doelgroep kan de sportdag speels, ludiek, recreatief of wedstrijdachtig van inhoud zijn.

We trekken er regelmatig op uit. We doen bijvoorbeeld mee aan activiteiten rond kunst en cultuur. Met een aantal groepen bezoeken we een voorstelling van de Apeldoornse Sinterklaas Kommissie (ASK) in schouwburg Orpheus. Ook op schoolsporttoernooien, zoals schoolvoetbal en handbal is De Prinsenhof present. We gaan voor de bekers en de medailles, maar meer nog voor het plezier.